Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Miskolc / Programok / Gasztro / „Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka” - Miskolc a gasztronómia városa

„Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka” - Miskolc a gasztronómia városa 2016

-

„Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka” - Miskolc a gasztronómia városa információk

„Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka” - Miskolc a gasztronómia városa

Miskolcon országszerte híres gasztronómiai fesztiválok várják minden évben az érdeklődőket.

A keleti nagyvárosba látogatók megtekinthetik a miskolci látnivalókat, ellátogathatnak a szállodáinkba és betérhetnek a legjobb miskolci éttermekbe, amelyet nyomon lehet követni az Városom.hu honlapon is.

Népszerű kávézók, cukrászdák, fagylaltozók is várják a szülővárosomba ellátogatókat.  Főként a 2000-es évektől nőtt meg a turisták száma, tavaly kifejezetten magas volt a vendégéjszakák száma. Ez köszönhető az utóbbi években végrehajtott fejlesztéseknek és egyre több vendéglátóhelynek is.

Idén nyáron lett egy éve, hogy hagyományteremtő céllal havi rendszereséggel megrendezik a vasárnapi Termelői napot. Ezen alkalmakkor a környékbeli termelők gyűlnek össze Miskolcon az Erzsébet téren és a piaci hangulat mellett kóstolásra, ismerkedésre is van lehetősége az érdeklődőknek. a piac kísérő programjaival főleg a gyermekeknek kedveskednek a szervezők. A legutóbbi október 16-án került megrendezésre.
( A Facebook-on és a Városom.hu programoldalán  is rendszeresen közzéteszik a programot. )

A Kocsonya Fesztivál a legfontosabb gasztronómiai  eseménye szülővárosomnak, amely évről-évre több turistát vonz.
Ez a fesztivál egy régi miskolci közmondásra épül, amely így szól :”pislog, mint miskolci kocsonyában a béka.” Egy helyi képeslap és egy miskolci emléktányér bizonyítja legenda létezését.  A két világháború között vált híressé a közmondás. Valóban  pislogott-e a béka a kocsonyában, máig nem tisztázott. A  miskolciak régóta kedvelik a kocsonyát, ezt onnan lehet tudni, hogy akkoriban is több kocsma, vendéglő  és vásár kedvelt eledele volt.  Legenda keletkezése a XIX. századra tehető,  akkoriban történhetett, hogy egy borospincébe levitték dermedni a kocsonyát és ekkor ugorhatott bele a béka, a pincér nem figyelhetett oda eléggé és így vihette fel a vendégnek az ételt. Állítólag a vendég kellő humorral értékelte, hogy a feltálalt kocsonyában ott volt a béka.
Kocsonya Farsang néven szerepel néhány éve, amióta a Becherovka lett a főtámogatója.  A  Facebook-on 2014 óta saját oldalukon is rendszeresen reklámozzák a rendezvényt januárban, februárban, amikor éppen tart a fesztivál. Máskor is él az oldal, ekkor helyi programokról tesznek fel rá hirdetéseket.
2000 óta rendezik meg a fesztivált Miskolcon. Évről-évre nagy sikerű színes parádéval nyitják meg a rendezvényt. A város nagy büszkeségei, az új villamosok is csak a fesztivál kapujáig szállítják az érdeklődőket e napokon, hogy a sok bódé, ahol árusítják a kocsonyákat, a gyermekek legnagyobb örömére a fesztivál védjegyévé vált különféle béka figurákat, a  színpadok és a  több ezer látogató nyugodtan elférjen. Turizmus szempontjából ez az egyik legfontosabb fesztivál  szülővárosomban.

Dining City, az Étterem Hete  október 10-16-ig, hamarosan megrendezésre kerül. Ekkor majd kedvezményesen fognak az éttermek kínálni országszerte. Miskolcon ezek a vendéglátóhelyek csatlakoztak a programhoz: Drót Bisztró, Malom Étterem, Végállomás Bistorant, Zip’s Brewhouse.
Ezek közül a turisták által a legkedveltebb hely a Drót, amely a City Hotelhez tartozik. Ez a vendéglátó egység folyamatosan közel teltházzal üzemel a városi rendezvények idején. Az éttermükben hétvégente élő zene is szórakoztatja az odalátogatókat.

A helyieknek és a városunkban látogatóknak egyaránt kedvelt helye a Café du Boucher- Belga Sörözőés Étterem, ahol érettségi találkozókat, baráti összejöveteleket, üzleti megbeszéléseket , szalon beszélgetéseket is szerveznek. A Vigadó Étterem a Népkertben szintén nagyon népszerű, itt még tűzijátékkal kísért esküvői fogadásokat is tartanak rendszeresen.
A Kispipa Halászcsárda és a Calypso Kisvendéglő is nagyon kedvelt helye a városba látogatóknak. A városiak ezen éttermek különtermében nagyon sok érettségi találkozót szerveznek. A helyi ízeket is megkóstolhatják az ide ellátogatók.
A főutcán a városvezetés külön támogatja, hogyha stílusos vendéglátóhelyeket nyitnak a vállalkozók, ezért az utóbbi években nagyon sok ilyen hely színesíti a város képét.  A legkedveltebb helyek az Impresszió Club Restaurant és a Frei Café, amelyek frekventált helyük miatt nagyon látogatottak. A kávézó az évek folyamán annyira népszerű lett a városban, hogy az Egyetemvárosban is nyitottak egyet. A Campusra járó hallgatók is nagyon sokszor látogatnak el ide az órák és a vizsgák után kikapcsolódni.
Főleg nyáron nagyon ismeret még a főutcán a Yummi fagylaltozó, ahol különféle díszítésekkel a vendégek készíthetik el a saját hideg édességeiket. Falánk Fanni Cukrászdák is várja az oda ellátogatókat a városközpontban.
A Lillafüreden található Palota Szálló a turisták által is leglátogatottabb szállodája, ahol a környék egyik legkedveltebb étterme is megtalálható. Itt  rendezvényeket, bálokat, konferenciákat, esküvőket is tartanak rendszeresen. A festői környezet miatt és a helyi látványosságok, mint a például a  felújított Függőkert, a kisvasút és a tó is nagyon sok turistát vonz a városba.

Miskolcra nagyon érdemes ellátogatni a fesztiválok idején a fent említett  vendéglátóhelyekre is.
Ajánlanám szülővárosomat akkor is, ha csak egy hétvégi kikapcsolódásra érkeznek a vendégek a városba, mert mindig találnak maguknak tartalmas programokat. Érdemes előre tájékozódni az éttermek, egyéb vendéglátó egységek  honlapjain és a Facebook-on is indulás előtt, amelyek részletes hirdetéseikkel megkönnyítik a tájékozódást a turisták számára.

Várunk mindenkit Miskolcon, aki kíváncsi a hely turisztikai látványosságaira és jó éttermeket, szállodákat keres a szabadideje eltöltéséhez!

Szerző: Petővári Enikő


Fizetett hirdetés

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Programok

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Jan 17

Tréning Stúdió Kft.
Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező Tréning Stúdió olyan színvonalas, a munkaer
Székesfehérvár

Jan 17

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Jan 18

A swing királyai – Louis Armstrong és Louis Prima dalai
A műfaj aranykorát mások mellett e két trombita- és előadóművész neve fémjelzi igazán. Szerzemé...
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomProgram, esemény kereső Miskolc

Partnereink
Facebook