Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Batyu-Téka Étterem Miskolc

3530 Miskolc, Arany János utca 4.

Batyu-Téka Étterem képek

  •  - Batyu-Téka Étterem
  •  - Batyu-Téka Étterem
  •  - Batyu-Téka Étterem

Batyu-Téka Étterem információk

A Szimbiózis Alapítvány egy régi bezárt fitneszterem átalakításával 2014 december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján nyitotta meg a „Batyu-Téka több, mint Étterem…” elnevezésű speciális közösségi színterét Miskolc belvárosában, az Arany János utca 4 szám alatt. Esetünkben nem egy egyszerű fogyatékossággal élőket foglalkoztató étteremről van szó (ezért is választottuk a „több, mint étterem” szlogent) ugyanis a hely közösségi és szociális tevékenysége sokkal erőteljesebb, mint az ingatlan működtetését fenntartó éttermi funkció.„Az elsődleges cél az volt, hogy esélyt adjunk” – Szabó Boglárkával, a Batyu-Téka Étterem vezetőjével beszélgettünk

A szülővárosomban egyedülálló Batyu-Téka étterem a második volt az országban, ahol megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak, ezzel is felhívva a figyelmet az esélyegyenlőség fontosságára.  A Szimbiózis Alapítvány 2014. decemberében nyitotta meg a vendéglátóegységet, amely népszerűvé vált a helyi lakosság körében. Működéséről az üzletvezetővel, Szabó Boglárkával beszélgettem.

PE: Az Alapítvány milyen céllal hozta létre ezt az éttermet?

SZB: A Szimbiózis Alapítvány elnökének régi álma volt egy ilyen típusú hely létrehozása.
Hosszasan pályázott és végül sikerült megnyerniük egy pályázatot, ami az induláshoz szükséges volt. Ezek után a felújítások már önerőből történtek. Az elsődleges cél az volt, hogy esélyt adjunk az Alapítvány Lakóotthonának ellátottjainak, hogy megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon.

PE: Milyen reklámok, internetes hirdetések segítették az éttermet, hogy ismertté váljon a városban?

SZB:Létrehoztunk egy honlapot még az induláskor, www.batyuteka.hu címen. A Facebookon is  megtalálhatóak vagyunk, ahová hetente felkerül a menü, amik segítik az érdeklődőket a tájékozódásban. A Miskolci Televízió is készített rólunk összeállítást a műsoraiban és több országos televízióban is szerepelhettünk. Magazinok is szívesen készítettek velünk interjút. Az első három héten kihasználtuk a tömegközlekedés adta lehetőségeket és a városi buszok oldalán helyeztük el hirdetéseinket.

PE: Kiknek adtok esélyt, hogy nálatok dolgozzon?

SZB: Az  Alapítvány Foglalkoztatási Irodájában hallgattuk meg a jelölteket. A miskolci Munkaügyi Központtal is van kapcsolata az alapítványnak, akik rangsorolták a jelöltjeiket az étteremben lévő álláshelyekre. Elsősorban mentális és fizikai fogyatékkal rendelkező embereket foglalkoztatunk.
 
SZB: Bármilyen típusú fogyatékkal élő személyt tudtok alkalmazni?

A betegségük foka alapján választottuk ki az itt dolgozókat, az alapján, hogy el tudják-e látni a rájuk bízott feladatokat és az állapotuk megengedi-e, hogy nyolc órában dolgozzanak. Leginkább fiatal mentális problémákkal küzdő alkalmazottjaink vannak, illetve olyanok, akik elmúltak negyven évesek és egészségügyi állapotuk miatt kiestek volna a munkaerőpiacról.
 
PE: Mit tapasztaltatok hogyan végzik a munkájukat?

SZB: Az éttermünk szívesen foglalkoztat akár mentális, akár valamilyen fizikai fogyatékkal élő alkalmazottat, mert van tapasztalata az alapítványnak az alkalmasságukat illetően. Bár eleinte nehéz volt betanítani őket.  A fiatalabb alkalmazottaknak a vendégekkel való megfelelő bánásmód okozott problémát a kiszolgálásnál, de ezt is ügyesen megtanulták.  Nem érkezett panasz a munkájukat illetően. Akik idejárnak, tisztában vannak, hogy kiket alkalmazunk az étteremben , nincs ezzel kapcsolatban semmilyen kifogásuk.
 
PE: Terveztek-e további fejlesztéseket az étteremben, vagy esetleg országos terjeszkedésen gondolkoztatok-e már?
 
SZB:Nem szeretnénk több éttermet nyitni sem a városban, sem az ország bármely területén.  Egyelőre meg vagyunk azzal elégedve, hogy jól működik a Batyu-Téka  és a vendégek szívesen járnak hozzánk.  Esetleg a konyhát lehetne még fejleszteni, de az is megfelel az igényeknek. Mintegy 80-90 ember fordul meg az étteremben naponta, akiknek a nagy része törzsvendég. A környéken lévő irodákból, üzletekből  érkeznek a vendégeink és a belvárosban lakók közül is sokan térnek be hozzánk.
 
PE: További internetes oldalakat, videókat, reklámokat terveztek-e készíteni, hogy azokkal is tovább népszerűsítsétek a Batyu-Tékát?
 
SZB: Egyenlőre nem tervezünk további hirdetéseket közzétenni. Ha lesz rá külön fedezet, akkor talán igen. Mert most úgy tapasztaljuk, hogy a nyitáskor meghirdetett kampányunk megtette a hatását és egyre több lett a visszajáró vendégünk. És a városban lévő fesztiválok alkalmával , amelyeket a belvárosban rendeznek, sok turista is betér az éttermünkbe. ezért nagyon jó, hogy ilyen frekventált helyen vagyunk.
 
PE: Köszönöm az interjút és további sikeres munkát kívánok!
 
 
Szerző: Petővári Enikő
Nyitva tartás

Hétfőtől péntekig: 9.00 - 16.00
Szombat, vasárnap: zárva
Ételrendelés esetén:

- Kiszállítással:
Kiszállítás esetén a megrendelt menü árát a futárnak kell kifizetni.

- Étteremben:
A számla a helyszínen fizetendő készpénzzel, bankkártyával vagy SZÉP kártyával (OTP, MKB, K&H).  A feltüntetett árak az ÁFÁ-t tartmazzák.

- Számlakiállítás
A megrendelésről a futár blokkot ad, számlakiállítási igényét kérjük, a megrendeléskor (számlakiálltás menüpontban vagy  telefonon) előzetesen jelezni szíveskedjék.

Termék vásárlása esetén:
A megrendelt áru ellenértékét és a szállítás költségét az áru kézhezvételekor, a csomagban található számla ellenében, a futárnak, illetve a csomag átadójának készpénzben kell kiegyenlíteni.


Fizetett hirdetés

Még több Étel & ital Miskolcon

Miskolc
Rock Cellár

A fiatalok körében közkedvelt Rock Cellar Music Pub egész héten várja Önt Miskolc város...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Étel & Ital

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 01

Jászberényi kultúrális programok
A Jászkerület Nonprofit Kft. nyitott, minden korosztály számára kultúrát, ismeretet köz......
Hatvan

Feb 18

CLASSIC BEAT BAND DANCING PARTY
CLASSIC BEAT BAND DANCING PARTY 2023.02.18. SZOMBAT 18:00-22:00 ÚJPESTI KULTÚRÁLIS KÖZPONT IFJÚ...
Budapest

Feb 01

Rejtélyek Szobája
Fantasztikus szórakozás, mozijegy áron! Több, mint egy órátok van arra, hogy különböz......
Budapest

Fizetett hirdetés

Térkép
Látnivalók a közelben

1 Szinva terasz
Logó

A Miskolc szívében található Szinva terasz a város egyik legkedveltebb köztere. Nevét a ...

2 Miskolci lányok szoborcsoport
Logó

Kutas László Miskolci lányok című szoborcsoprtját 2006-ban avatták fel Miskolc egyik leg...

3 Széchenyi utca
Széchenyi utca, Miskolc sétálóutcája

A belváros teljes hosszán végighúzódó, a XIX. század hangulatát idéző Széchenyi Istv...

Szállás a közelben

1 Dolce Vita Panzió Miskolc

Üdvözöljük a műemlékekkel körülölelt Dolce Vita Étteremben és Panzióban! Vendéglá...

2 Szinva Terasz Apartmanok Miskolc

A Szinva Terasz Apartmanok Miskolc központjának szívében a „villanyrendőrnél” a Széc...

3 Promenade Panzió Miskolc

LEGÚJABB BELVÁROSI SZÁLLÁSHELY!!! Miskolc Sétáló utcájában teljesen felújított műe...

Shopping a közelben

1 Drazsé Édességbolt

Édesség választékunkban megtalálhatók a minőségi táblás csokoládék, bonbonok széle...

MegosztomÉtel kereső Miskolc

    

Partnereink
Facebook