Bezárás
BezárásVálassz várost
BezárásVálassz várost

Országos Nyitóoldal / Miskolc / Blog / Turisztika / “Év Fürdője” címet nyert a Miskolctapolcai Barlangfürdő

“Év Fürdője” címet nyert a Miskolctapolcai Barlangfürdő

“Év Fürdője” címet nyert a Miskolctapolcai Barlangfürdő információk

Év fürdője címet kapta meg a Miskolctapolcai Barlangfürdő szeptemberben a termálfürdő.hu internetes szavazásán. A nemzetközileg is különlegességnek számító fürdő az odalátogatók véleménye alapján nyerte el  a rangos címet, állandó szolgáltatásairól is beszámolunk, amelyek népszerűsége is hozzásegítette a fürdőt, hogy a legjobb legyen az országban kategóriájában. Összeállításunkban a fürdő sikerének és történetének járunk utána.
Az Év Fürdője honlapján három kategóriában lehetett szavazni. Az első “ Az Év Fürdője” cím volt, ezt a barlangfürdőnek szavazták meg azok, akik már voltak a fürdőben. Mintegy 1550 szavazattal megelőzte a Gyulai Fürdőt és a Sárvári Fürdőt is maga mögött tudhatja ez alapján a miskolci. “Az Év Feltörekvő Fürdője” Mórahalom, az “A Helyiek Kedvenc Fürdője” pedig az Orfűi Aquapark lett 2016-ban.
Nézzük , miért is olyan népszerű  a barlangfürdő hazánkban. Történetéről viszonylag sokat tudunk,
a  tavasbarlang már az I. világháború előtt megnyitotta kapuit, az 1900-as évek elején fedezték fel. A Kárpát-medencében igazi különlegesnek számító tavasbarlangban a víz évezredek alatt vájta ki a járatokat a kemény mészkősziklákból. Eleinte csónakkal lehetett közlekedni benne. 1939-ben készült el a termálfürdő épülete. Az előcsarnoka szétnyitható üvegkupolával borított, benne található egy ismeretlen olasz művész márványszobra. Eleinte két medencével, kádfürdőkkel és zuhanyzókkal várták a vendégeket, a későbbiek folyamán több újítást is megvalósítottak benne. A fürdő levegője gyógyhatású, 30 fokos vizében korlátlanul lehet tartózkodni alacsony sótartalma miatt. Nagyon modern, színvonalas fürdővé alakították át napjainkra, a helyiek büszkesége lett.
A vendégek szolgálatára van több kültéri medence is, a szaunaparkot és lebegő kabint is kipróbálhatják az ide látogatók.
Ősztől új programot hirdetett meg a barlangfürdő Pezsdítő Szaunaestek néven. Minden szombaton  lehet igénybe venni a különleges szolgáltatást. Tájékozódni lehet lehet bővebben is erről és regisztrálni is tudnak, akiknek felkeltette az érdeklődését a címen. November 5-én tartották a legutóbbi szaunaestet, élményfürdőzéssel és szauna szeánszokkal. A csodálatos római és a csillagterem 34 fokos termálvízében lehet a programok között különböző élményeket kipróbálni. „A szaunázás élményé válik” címmel hirdetik a programot, ahol mozi és színház, kettő az egyben élvezhető a szaunában. Az előadások késő este  kezdődnek. Ekkor egyedülálló módon professzionális hang- fény- és mozi technikával felszerelt finn szauna várja az oda látogatókat, 30 fő vehet részt egyszerre a Szauna Szeánsz Színház előadásain.

Novemberre egy különleges akcióval készült a fürdő a vendégei számára, a hidegre való tekintettel  a frissítő és nyirokmasszázst kedvezményesen kipróbálhatják, ha előzetesen egyeztetnek időpontot.   Különleges még a Float-Spa, a Lebegő kabin, az ott eltöltött lebegésnek a hatásait azonnal lehet érzékelni. Azért is javasolják az érdeklődőknek, mert minden korosztály tetszését el fogja nyerni, , mert jótékony hatással van a stressz testünkre gyakorolt negatív hatásaira, ellazítja a görcsös izmokat, a légzési panaszokra és a bőr is megszépül tőle. A pattanásos bőr kezelésére is kiváló, akik esetleg asztmától szenvednek, ők is jól fogják magukat érezni a kabinban való lebegés után. Ajánlják kimerült üzletembereknek, diákoknak, sportolóknak és azoknak is, akiknek gerinc- és derék bántalmaik vannak. Aki ellátogat a fürdőbe érdemes kipróbálni ezeket is a teljes kikapcsolódás érdekében.
A fürdő területén található még a Termál Étterem, ami önkiszolgálóként üzemel, naponta megújuló hazai és nemzetközi fogásokkal, alkoholos és alkoholmentes italokkal várja az év minden napján a fürdő vendégeit. Rendezvények szervezését is vállalják, erről további információt nyújtanak az info@barlangfurdo.hu e-mail címen. A barlangfürdő részletes honlapján minden további aktuális ajánlat megtalálható.
A Miskolctapolcára látogatóknak érdemes még megnézni a csónakázótavat a kacsákkal és a hattyúval. A 11 ezer négyzetméter területű tó sétálóutcákkal és padokkal van körülvéve. Ez az élménydús szórakozási lehetőség minden korosztálynak ajánlott.
Az 1935-ben felszentelt Jézus Szíve sziklakápolnát a tapolcai tufából szorgos kezek vájták ki, egyre bővítve a belső teret. 1995-ben újították fel a különleges szépségű, a tájba illeszkedő kápolnát. Itt minden vasárnap római katolikus misét tartanak.
A hegyoldalban kialakított bobpálya 800 m hosszú, Miskolctapolcán a csónakázótó és a barlangfürdő közelében kínál különleges élményt a vendégeinek. Akit bővebben is érdekel a bobpálya, tájékozódhat még esetleg itt is. Egyedülálló az országban, hogy este is nyitva tartanak, ekkor villanyfénynél lehet száguldozni a pályán.
Miskolctapolcára bármely évszakban megéri ellátogatni, mert mindig tartogat különlegességeket. A barlangfürdő is állandóan nyitva tart, ahol minden korú vendég megtalálhatja a számára tartalmas kikapcsolódást. A Hotel Kitty, Bástya Wellness Hotel és az országos hírű Avalon Resort and Spa valamelyikében mindig lehet szállást foglalni.
Aki Miskolcra érkezik, feltétlenül tekintse meg e szép városrészt is.


Fizetett hirdetés

Még több Blog Miskolcon

Logó
Miskolc, a nyitott kapuk városa

Miskolc az Északi középhegység keleti részén, különböző tájegységek találkozásánál (Bükk hegysé...

Vélemények, hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned, ha nem vagy még regisztrált felhasználónk kattints ide

Címkék

Turisztika,

Blog

Eseménynaptár

Fizetett hirdetés


Fizetett hirdetés

Feb 24

Mohácsi Busójárás
A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfo......
Pécs

Feb 27

Budapest Boat Show
A Budapest Boat Show Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője, a hajózás és a vízi sportok ...
Budapest

Feb 27

UTAZÁS kiállítás 2020
Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje az Utazás kiállítás 2020. február 27. és márc...
Budapest

Fizetett hirdetés

MegosztomBlog kereső Miskolc

    

Partnereink
Facebook